minden út a csokoládéföldeken át vezet...

Csokolomádé

Egy falat nap

Milka Alpine Milk Chocolate Vanilla Cream

2014. november 24. - Csokolomádé.

Kaptam néhány csokoládét a születésnapomra. Azt gondolom, ez nagyon szép gesztus volt, nagyon örültem neki. Annál nagyobb volt orcámon a meglepetés és az elborzadás által keltett rémület, amikor megláttam az egyik csokin a vanília feliratot.

Talán említettem már, hogy a vanília ugyanaz a kategória, mint a konyakmeggy vagy a mentolos/kávés csoki: igazi csokirajongók messzire elkerülik ezeket a találmányokat. (A konyakmeggyről és bármilyen mentolos csokiról az elméletem a következő: az elsőt az alkeszek találták ki, hogy legyen egy kamu "csoki" amit fogyasztva a szenvedélyüknek élhetnek, miközben a mit sem sejtő publikum azt hiszi csokit esznek; a másodikat pedig egy túl sok konyakmeggyet fogyasztott őrült csokivegyész készítette, miközben rágózott és a rágó mentoljával keveredett csoki ízére azt hitte, ezt muszáj lesz reprodukálnia, hogy örökül hagyja az utókornak.
Hát, tévedett. )

Persze amikor a haza megkívánja, összeszorított fogakkal, a méla undort legyőzve, az efféle csokikat számukra felkínálókat nem megbántandó, elfogadnak egy-kettőt az ilyen fajta csokikból is. Tudják ők, hogy az életben sokszor áldozatot kell hozni s ők megteszik ezt, ha a helyzet úgy kívánja.

Hát így készültem én is a haza megmentésére, de legalábbis a derekas helytállásra, amikor gyanakodva bár, de kezembe vettem a vaníliás Milka csokit. Kedvelem a Milka-lilát, kedvelem a visszahajtható csomagolást, s annak pozitív, önmegtartóztatásra buzdító üzenetét (nem kell minden csokit azonnal megenni kérem, fontos az önuralom…hja).

vanilias_milka.jpeg

Óvatosan nyitottam ki, majd hajtottam le a csomagolást. Éreztem, ahogy hevesebben vert a szívem – mi van, ha mégis jó? Beláthatatlan következményei lennének egy vaníliás csoki méltatásának, lássuk be. Az elvek fontosak. Szóval továbbra is haladjunk csak gyanakvóan – bíztattam magam.

Nem bajlódtam a kockák letörögetésével, úgy döntöttem, beleharapok. Csodálatosan terjengett számban szét a csoki által körülvett vanília folyam, határozottan szépnek láttam a világot (és a vaníliát!) abban a pillanatban.

Később ezt a vanília élénksárga színével magyaráztam magamnak. Hiszen az ember az élénksárga színt a nappal asszociálja, a nap pedig mindenkinek egy örömforrás, igaz?  

S ekkor, valami nagyon jó jutott az eszembe arról, hogy mit szeretnék kérni a következő születésnapomra. De erről majd csak később mesélek nektek, mert most vaníliás csokit kell ennem, és ez kétkezes móka lesz.

 

A termék neve:

Milka Alpine Milk Chocolate Vanilla Cream

Névválasztás sikeressége:

3/5

Csomagolás:

3/5

Illat:

4/5

Külcsín: 

4/5

Belbecs:

4,5/5

Àllag:

4/5

Ízvilág:

4/5

Meglepetés: 

A neve alapján nem sok jóra számítottam, de kellemes ízhatása leginkább a Danette vanília puding ízére hasonlít.

Egyebek:

A vanília kicsit nyúlós benne, a csoki szobahőmérsékleten gyorsan puhul, javasolt egy diszkrét, mellkasra hajtott szalvéta fogyasztásakor.

Összérték pontban:

26.5/35

Összérték szóban:

Csokoládé-vészhelyzetre és/vagy valami új íz kipróbálására kiváló.

Vanília rajongóknak maga a potenciális csoda.

A bejegyzés trackback címe:

https://csokolomade.blog.hu/api/trackback/id/tr256930203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása